Berbeé transport2017-10-18T11:42:53+00:00

Van oudsher vervoert Berbée Transport bloembollen, planten en bloemen. Berbée beschikt over een uitgebreid distributienetwerk in Frankrijk. In 2012 is Berbée Transport B.V. overgenomen door Breewel Holding B.V. Berbée Transport B.V. is nu een zelfstandige dochteronderneming van Breewel Holding B.V. Berbée beschikt inmiddels ruim 30 vrachtauto’s.

Ervaring

”Ik kom op hetzelfde uit; 18cc – 132 en 18 opz. Super dit is het eerste jaar dat het klopt”
Reactie van een relatie Berbée Transport

Uitdaging

Overzichtelijke emballageadministratie na overname. In het overname/migratie traject van Berbée Transport en Breewel Holding is Y-our gevraagd te adviseren in het migreren/overnemen van de emballage administratie. Breewel Holding BV heeft in deze overname een strategische stap gezet en de krachten van de emballage administratie niet onderschat.

Aanpak

Door Y-our in te schakelen ontstond er een klankbord en werd gebruik gemaakt van extra kennis en ervaring op zowel emballagemanagement gebied als de kennis van Avalanche (het emballagemanagement pakket), welke gebruikt wordt door beide partijen. Naast de verandering voor Breewel Holding BV met haar nieuwe tak betekent dit ook een ‘ongevraagde’ verandering voor de relaties van Berbée Transport. Hier is Breewel Holding BV zeer professioneel mee omgesprongen door de bestaande historische afspraken omtrent verantwoordelijkheid in tact te houden en de relaties proactief te benaderen.Er is onderzocht om de administraties technisch te migreren, maar om kwaliteitsredenen en verschil in werkwijze is er voor gekozen om de data te vergelijken en een handmatige start op te pakken. Uiteraard was dit meer werk voor de emballage administratie, maar het grote voordeel was de kennis en kwaliteit van de ingevoerde transacties en daarmee het verstrekken van overzichten aan haar relaties. Zo ook onderstaande reactie van een relatie van Berbée na het verstrekken van de eerste overzichten uit de nieuw opgezette administratie.

Resultaat

Berbée heeft na de overname van Breewel een goed lopende en overzichtelijke emballageadministratie.