De Haagse hogeschool2017-10-18T11:44:11+00:00

Aan De Haagse Hogeschool studeren bijna 26.000 studenten uit meer dan 140 verschillende landen.

Ervaring

“Wij zijn heel blij dat Yves du Bois, als oud-student van ons, nog steeds af en toe komt buurten. Zijn inmiddels opgedane kennis en ervaring weet hij op een zeer aansprekende manier over te dragen aan een nieuwe lichting studenten. Wij hopen dat wij nog lang met Y-our mogen samenwerken.”
Jeroen Visser  – Teamleider Technische Bedrijfskunde/Expertisecentrum, De Haagse Hogeschool

Samenwerking

Y-our is in januari 2013 een samenwerking aangegaan met de Haagse Hogeschool. In de vorm van het geven van gastcolleges, aanbieden van stageplaatsen/projecten en het begeleiden van deze projectgroepen.

Gastcolleges

Y-our heeft een aantal gastcolleges gegeven op de Haagse Hogeschool aan 3e-jaars studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde , met als onderwerp emballagemanagement en Integraal Ketenbeheer. Om de studenten een indruk te geven wat er in de praktijk speelt op het gebied van emballage hebben ze, naast een klein gedeelte theorie, voorbeeld cases uit de praktijk voorgelegd gekregen. Op deze manier ontstond een interactief gastcollege, waarbij de studenten meer te weten zijn gekomen over emballagemanagement. Tevens hebben de studenten een beeld van wat zij kunnen doen op basis van hun studie en zijn ze geënthousiasmeerd voor de logistiek.

Projectgroepen

Y-our heeft een aantal 3e-jaars projectgroepen van de opleiding Technische Bedrijfskunde de mogelijkheid gegeven om een stageopdracht, gericht op emballagemanagement , bij diverse bedrijven uit te voeren. Y-our heeft de Haagse Hogeschool geholpen om de studenten in contact te brengen met de bedrijven en andersom. Tijdens deze stageperiode heeft Y-our de projectgroepen inhoudelijk begeleid, zodat er maximaal resultaat is behaald.

Ook is een groep studenten bij een sierteeltbedrijf aan de slag gegaan met het analyseren van een logistiek vraagstuk, gericht op meer controle op uitstaande emballage saldo’s. Y-our heeft de studenten en het bedrijf met elkaar in contact gebracht en de studenten feedback gegeven gedurende deze periode. Op deze manier heeft de organisatie waar de studenten de opdracht hebben uitgevoerd maximaal kunnen profiteren van het resultaat.