Etienne Ruigewaard2017-10-17T15:02:03+00:00

Etienne Ruigewaard B.V. is een groothandel in verse groenten. Ruigewaard is gespecialiseerd in opslag en overslag van deze producten.

Ervaring

“Het systeem wat wij kochten op advies van Y-our is eigenlijk een fust-programma, maar door Yves zijn improvisatie en inbeelding/verplaatsing in ons bedrijf wist Yves precies wat wij nodig hebben. We werken nu circa een jaar met dit systeem en raden iedereen aan in de AGF sector om dit programma te gebruiken. Y-our is professioneel, flexibel en kan goed improviseren.”
Etienne Ruigewaard Jr. – Directeur, Etienne Ruigewaard B.V.

Uitdaging

Inzicht in emballage-administratie Etienne Ruigewaard had de uitdaging om haar emballageadministratie inzichtelijker te krijgen. Als groente- en commissiehandel is de dagelijkse druk en handel vrij hoog en is het van belang dat snel inzicht verkregen wordt  in de emballageadministratie. Daarnaast is het primaire proces gericht op de in- en verkoop van dag- en contracthandel van verse groenten.

Aanpak

Y-our heeft samen met Ruigewaard de logistieke stromen – gericht op emballage – en werkwijze van de organisatie in kaart gebracht en helder vertaald naar Avalanche software. Zonder dat de flexibiliteit die zij nodig hadden verloren ging.

Resultaat

De administratie voor producten en emballage van Etienne Ruigewaard BV is nu geoptimaliseerd, waardoor er meer tijd is voor de dagelijkse business. De producten worden met inkoop/verkoopprijzen per beweging op datum opgeslagen.  Automatisch wordt hieraan de juiste ladingdrager gekoppeld en geadministreerd. Zo zijn de in- en verkoopcijfers per klant, product en datum/periode inzichtelijk t.b.v. de facturatie. Tevens worden de prijzen, producten en ladingdragers automatisch op de bonnen geprint. De dynamiek en snelheid van handelen, waar de kracht van Ruigewaard ligt, komt nu goed tot uiting.