Hamiplant2017-10-18T11:29:34+00:00

Hamiplant is gespecialiseerd in de export van kamer- en tuinplanten en behoort tot de grootste Nederlandse exporteurs van planten. Naast de traditionele groothandel richt Hamiplant zich ook op de retail business, zoals bouwmarktketens en tuincentra.

Ervaring

“Y-our heeft een praktische oplossing bedacht waarbij zonder veel inspanning van onze kant het probleem werd opgelost. Door hun goede kennis van de systemen en het bestaande kennisnetwerk in de branche konden ze snel tot de essentie van het probleem komen en een passende oplossing implementeren.”
Richard Bos – Logistiek manager, Hamiplant

Uitdaging

Hamiplant had een uitdaging in het beschikbaar krijgen van actuele saldo informatie in Avalanche. Verschillende hard- en software is voorhanden, welke ingezet konden worden.

Aanpak

Y-our heeft de procesgang (werkwijze, methodiek en techniek) op basis van interviews en analyse samen met en bij Hamiplant (en Getru Bedrijven) uitgedacht. De procesgang is gegroeid uit verschillende gesprekken en analyse van mogelijkheden binnen bestaande systemen. Door een unieke sleutel te bepalen in de titel van het ingescande document is automatische verwerking mogelijk en komen de vrachtbrieven direct beschikbaar in de administratie van Hamiplant.

Resultaat

Controle op de transacties worden versneld en vereenvoudigd. De handelsrelaties van Hamiplant kunnen optimaal bediend worden met actuele saldo informatie en er wordt een aantal administratieve handelingen in het logistieke proces bespaard tot 2 uur per dag, zoals het opvragen en opslaan van uw CMR’s. Daarnaast is de CMR in het digitale archief beschikbaar, ook voor de klant.